Τα επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας.

Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Μια κλασική ερώτηση  που σήμερα χρίζει πολλών απαντήσεων.

Το ιδανικό είναι να γίνει κανείς αυτό που ονειρεύεται, να σπουδάσει και να εργαστεί στο επάγγελμα που επιθυμεί. Η οικονομική κρίση, η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έφεραν τα πάνω κάτω στην αγορά εργασίας και την ανακατάταξη των επαγγελμάτων.Οι μηχανικοί που ήταν ένας κλάδος με επαγγεματική αποκατάσταση, η οικονομική κρίση καθήλωσε τις δραστηριότητές τους.

Σήμερα στη χώρα μας  αύξηση της απασχόλησης πραγματοποιήθηκε σε κλάδους όπως η εστίαση, ο τουρισμός,η ναυτιλία και η πληροφορική που κατέγραψε 5000 θέσεις απασχόλησης.Οι κλάδοι που έχουν ζήτηση και θα εξακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια είναι στο χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής με εξιδίκευση. Ραγδαίοι κλάδοι ανάπτυξης είναι οι Μαθηματικοί,Developers Λογισμικού, βοηθοί φυσικοθεραπευτών, Στατιστικολόγοι. Η ψηφιοποίηση των οικονομιων προσφέρει έδαφος σε πολλά νέα επαγγέλματαπ.χ data analysts, applications developers.

Στα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ειδικούς σε θέματα πετρελαίου, μηχανικούς εξορύξεων, ειδικότητες στο φυσικό αέριο, στην εγκατάσταση ανεμογγενήτριων και φωτοβολταικών. Ο χώρος του επορίου απότην αρχαιότητα ήταν επικερδής, έτσι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο είναι μια σταθερή αξία. Η αύξηση του ιντερνετικού εμπορίου έχει αυξήσει τη ζήτηση για μάνατζερ πωλήσεων και κοινωνικής δικτύωσης  που συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών.

Η γνώση ξένων γλωσσών είναι μεγάλο εργαλείο όχι μόνο για το χώρο του τουρισμού, αλλά για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στο εξωτερικό λόγο καλύτερων οικονομικών  αμοιβών. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ενδιαφερόμενος αναζητά τις χώρες που ψάχνουν την ειδικότητά του. Σήμερα σε Δανία, Σουηδία και Αυστρία αναζητουύν επαγγέλματα υγείας, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές και μικρά αστικά κέντρα. Στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο έχουν έλλειμα στα χρηματοοικονομικά, στην Εσθονία δικαστές και στην Ιταλία πράσινους αρχιτέκτονες. Στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει ανάγκη στον αγροτικό τομέα, λόγο συνταξιοδότησης και έλλειψης εξειδικευμένων  αγροτών.

Επίσης πρέπει να δίνουμε χώρο σε ταλέντα και δεξιότητες που έχουμε, γιατί μπορεί μελλοντικά να τα αξιοποήσουμε εργασιακά, ας μη ξεχνάμε την παροιμία  μάθε τέχνη και άστην και άμα πεινάσεις πιάστην.


ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΕΔΩ

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com