Τέλος οι ουρές για τα φάρμακα – Στο φαρμακείο της γειτονιάς θα τα στέλνει ο ΕΟΠΥΥ για τις σοβαρές ασθένειες

Νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς, να προμηθευτούν τα φάρμακα υψηλού κόστους και από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, ακολουθώντας μία καθορισμένη διαδικασία. Έτσι, οι χρονίως πάσχοντες (ογκολογικοί ασθενείς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.) θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία και τις αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής του, βουλευτής Αχαϊας Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των ασφαλισμένων που ταλαιπωρούνται για να παραλάβουν τις ακριβές θεραπείες από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Αμεση υλοποίηση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη “τιμωρία” τους να περιμένουν ώρες στις ουρές της ντροπής στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα ή να πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, ιδίως στην περιφέρεια, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους.

Παραλαβή των φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και των μετακινήσεων των ασθενών και των οικείων τους.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι αυτές οι εναλλακτικές οδοί προμήθειας των ειδικών φαρμάκων από τους ασθενείς δημιουργούνται για τη διευκόλυνσή τους και προσφέρονται σε αυτούς ως πρόσθετη επιλογή. Είναι επίσης προφανές, επίσης, όπως λένε, ότι η ασφαλής αποθήκευση, διακίνηση και παροχή των ειδικών φαρμάκων θα είναι αντικείμενο της αποκλειστικής ευθύνης και εποπτείας του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών του.

ΠΗΓΗ

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com